Velmolen Buiten

Velmolen Buiten

Velmolen Buiten
Duurzame wijk Uden

Onderstaand het winnende ontwerp van de landelijke prijsvraag "De duurzame wijk" in Uden-Zuid. Met in totaal 32 sociale woningen (koop en huur) en 35 vrije sectorwoningen. Met deze prijsvraag hebben circa 35 landelijke partijen meegedaan, maar uiteindelijk hebben 3 partijen een ontwerp mogen indienen.

Een onafhankelijke jury heeft het plan beoordeeld op:

Samenhang, ruimtelijke en sociale kwaliteit

De jury vindt de gewonnen inzending een gedegen plan. Zij waardeert de inpassing van het plangebied in de omgeving, met name de verbinding met het park. Wel is aandacht voor de detaillering noodzakelijk. Een intensieve samenhang op woningniveau, in het bijzonder de daken en de extra zonoriëntatie, worden positief ontvangen.

Ruimtelijke kwaliteit

De stedenbouwkundige kwaliteit aan de zijde van de school verdient uit het oogpunt van samenhang tussen plangebied en omgeving nog extra aandacht.

De bebouwing wordt als solide en gedegen gekarakteriseerd; op zekerheid gebouwd. Visueel verwarrend en onhandig vindt de jury de plankaartoriëntatie met het zuiden boven.

De lichttoetreding in de zolder en de bezonning van het zolderterras bij de centraal gelegen tweekappers verdient nadere uitwerking.

Sociale kwaliteit

Positief gezien wordt de financiële constructie waarbij de woonlasten doorgerekend zijn en kostenneutraal uitvoerbaar, in overleg met de Rabobank.

De niet sterke menging van prijsklassen in het plangebied vindt de jury een minpunt.

Fotogalerij

Klik op de onderstaande foto's voor een vergroting.

Projectinfo

Plaats: Uden
Oplevering: 2008-2010
Categorie: Wonen

Taken

  • Directievoering
  • Ontwikkeling